Overwerkte arts krijgt honderden reacties

Dinsdag deed Alan Kenny, een overwerkte Nieuw-Zeelandse arts, een wanhopige oproep. Hij is al 2 jaar op zoek naar een collega maar kon tot nu toe niemand vinden, ondanks de zeer royale voorwaarden. Hij wordt nu overspoeld met reacties.

De praktijk van dr. Kenny in Tokoroa maakt momenteel een explosieve groei door. Hij raakte daardoor overwerkt en moest al een aantal malen zijn vakantie onderbreken omdat hij geen vervanger kan vinden.

Kenny wil een goede kandidaat een salaris van 240.000 euro betalen. Bovendien krijgt de nieuwe arts 3 maanden vakantie per jaar en hoeft hij geen nacht- of weekenddiensten te draaien. Daarbij is hij ook zeker van klanten, hij mag zich ontfermen over de helft van de 6.000 geregistreerde patiënten.

In Nieuw-Zeeland is geen enkele arts te vinden die deze baan aan wil nemen. Collega's uit onder meer Brazilië, Polen, Oekraïne, India, Bosnië, Frankrijk en Canada hebben wel oren naar deze arbeidsvoorwaarden. Kenny kreeg dan ook honderden reacties.

De arts is verrast over het hoge aantal reacties. Het vervelende is wel dat 99% van de sollicitaties 'bagger' is. Daar bovenop krijgt de arts ook nog eens de hoon van boze bewoners van het stadje over zich heen, aangezien die niet wisten dat een huisarts zoveel verdiende. Eén ding kan hem nog blij maken: een kandidaat voor de baan!