100 miljoen gebruikers voor Telegram

De berichtendienst Telegram heeft meer dan 100 miljoen gebruikers. Dat heeft oprichter Pavel Durov dinsdag gezegd op het Mobile World Congres in Barcelona, aldus Wired. Mei vorig jaar waren dat er nog 60 miljoen.

Hoewel het aantal gebruikers in het niet valt bij Whatsapp (1 miljard gebruikers) en Facebook Messenger (800 miljoen), melden zich elke dag 350.000 nieuwe gebruikers aan, aldus Durov. "En we hebben nul budget voor marketing."

De berichtendienst, die versleuteling van berichten biedt, kwam vol in de aandacht na de aanslagen in Parijs. Naar verluidt zouden leden van Islamitische Staat de app hebben gebruikt voor het plannen van de aanslagen, half november. Hoewel de van oorsprong Russische Durov het niet over terrorisme heeft gehad, heeft hij eerder wel gezegd dat regulering van encryptie terrorisme niet zal tegenhouden. "Als je websites zoals Telegram zou sluiten, merken de terroristen dat niet eens." Hij doelde daarmee op het feit dat iemand die encryptie wil gebruiken, altijd wel een andere manier kan vinden om dat voor elkaar te krijgen.

100 miljoen gebruikers voor Telegram
100 miljoen gebruikers voor Telegram (Foto: BuzzT)