RUG ontslaat foute versiercoach

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) neemt afscheid van een gastdocent die bijklust als versiercoach. Dat melden het Dagblad van het Noorden en het Groningse stadsblog Sikkom.

Samen met een kompaan valt Ali Mohammed vrouwen lastig op straat. Een RUG-studente deed hierover haar beklag in een e-mail aan stadsblog Sikkom. Het blog ontdekte dat de vrouw niet het enige slachtoffer was; meerdere vrouwen hebben zich gemeld.

Ali en zijn compagnon Tim Veninga proberen vrouwen op straat te versieren. Ze filmen dat stiekem en plaatsen de beelden op YouTube. Het beeldmateriaal wordt ook 'intern' gebruikt voor cursussen die het duo voor grof geld online aanbiedt.

Imponeren
Wat opviel, was dat Ali de vrouwen op straat imponeerde met zijn baantje als gastdocent op de RUG. Hij gaf lessen 'Hoe versier je een patiënt' aan studenten farmacie. De RUG benadrukt overigens dat dat nooit de officiële titel van het college is geweest.

De RUG is in elk geval klaar met de vrouwenversierder. De universiteit ging met de man om tafel en de uitkomst is dat beide partijen niet met elkaar verder gaan. De RUG is duidelijk: 'Jongemannen via betaalde online cursussen leren hoe ze vrouwen in bed kunnen krijgen, is niet verenigbaar met zijn functie als gastdocent.'

Update 27-2:
Tim Veninga ontkent de aantijgingen.