Prins Ali wil uitstel FIFA-verkiezingen

Prins Ali bin al-Hussein heeft bij het internationaal sporttribunaal CAS erop aangedrongen om de verkiezing voor de nieuwe FIFA-voorzitter te laten uitstellen. De Jordaniër wil dit omdat er volgens hem geen garantie is op een eerlijk verloop van de verkiezingen.

Prins Ali, die vorig jaar mei nog verloor van Sep Blatter bij de vorige verkiezingen, had bij de wereldvoetbalbond erop aangedrongen om doorzichtige stemhokjes te gaan gebruiken. Dit om te voorkomen dat afgevaardigden van de voetbalbonden selfies zouden maken van hun stem, om op die manier te bewijzen dat ze op een bepaalde kandidaat hadden gestemd. Dit zou bij de vorige verkiezingen regelmatig gedaan zijn door omgekochte of onder druk gezette afgevaardigden.

De FIFA had het verzoek van de Prins Ali afgewezen omdat zij vonden dat een herinnering dat foto’s nemen niet toegestaan is afdoende is. Dat is voor de Prins niet voldoende en nadat de FIFA niet de CAS om een uitspraak wilde vragen heeft de Jordaanse Prins nu gevraagd of de verkiezingen kan worden uitgesteld.

De verkiezing staat gepland voor aankomende vrijdag. De grote favoriet is sjeik Salman bin Ibrahim Al-Khalifa.