Vrouw Bill Cosby zeven uur lang ondervraagd

Camille Cosby is maandag achter gesloten deuren zeven uur lang aan de tand gevoeld tijdens een verhoor. De vrouw van Bill Cosby moest daarin inzicht geven in hoe het zit met het vermeende seksueel misbruik van haar man.

"Aan de ene kant was het vruchtbaar, aan de andere kant was het frustrerend", meldt advocaat Joseph Cammarata volgens Amerikaanse media achteraf in een persconferentie. Cammarata staat een groep van zeven vrouwen bij die de komiek aanklaagde voor laster. Cosby en zijn advocaten zetten de vrouwen namelijk weg als leugenaars nadat ze hem van seksueel misbruik beschuldigden. Van de zeven uur werd er maar tweeënhalf uur een getuigenverklaring opgetekend wegens veel overleg tussen de advocaten en Cosby.

Nuttig
Advocaten slaagden er niet in Camille - die haar man door dik en dun heeft gesteund - buiten de rechtszaak te houden en moest maandag gewoon op komen dagen bij het verhoor, dat volgende maand wordt voortgezet. Ondanks dat ze volgens Cammarata 'zeker een dozijn' vragen niet beantwoordde, denkt hij dat haar getuigenis nuttig is: "Ze is zijn vrouw, woont met hem samen en observeert dingen." Het idee dat ze geen idee zou hebben van de seksuele uitspattingen van haar man lijkt hem dan ook onwaarschijnlijk. "Ze begrijpt de aard van zijn relaties. Ze is een levend, ademend mens. Haar getuigenis is erg betekenisvol."

Cosby zelf moet zelf op 8 maart weer verschijnen in de rechtbank in een andere zaak die tegen hem loopt. In een verhoor moet hij de rechter er dan van te zien overtuigen dat hij Andrea Constand in 2004 niet heeft gedrogeerd en seksueel misbruikt. Mocht hem dat uiteindelijk niet lukken, dan riskeert hij een gevangenisstraf die kan oplopen tot wel vijftien jaar.

Vrouw Bill Cosby zeven uur lang ondervraagd
Vrouw Bill Cosby zeven uur lang ondervraagd (Foto: BuzzE)