Carmageddon: Max Damage dit jaar naar consoles en pc

Stainless Games, de Britse ontwikkelaar die we kennen van de controversiële Carmageddon-franchise, heeft vandaag aangekondigd dat Carmageddon: Max Damage medio dit jaar naar Xbox One en PlayStation 4 komt. Een pc-versie komt er ook, en wordt gratis voor degenen die Carmageddon: Reincarnation al bezitten.

De nieuwe Carmageddon-titel bevat meer dan dertig verschillende voertuigen met talloze customize-opties die speciaal ontwikkeld zijn voor de taak voorhanden: het kapotrijden van voetgangers en het slopen van andere weggebruikers. Verschillende gamemodi zoals Career, Freeplay en multiplayer zullen tot de mogelijkheden behoren. De game biedt allerlei openwereld-gebieden met een grote verscheidenheid aan zooi om te slopen of om in je voordeel te gebruiken tegen je vijanden en tegen rondlopende, fietsende en rolstoelrijdende zakken vlees en bloed.

Carmageddon: Reincarnation kwam vorig jaar uit en liep erg stroef qua distributie. De game kwam voort uit een Kickstarter-programma en het verzenden van exemplaren en andere pledge-beloningen verliep erg stroef. Stainless biedt hiervoor excuses aan en probeert met een gratis exemplaar van deze nieuwe titel iets terug te doen voor de trouwe supporters van Carmageddon. Bekijk de trailer van Carmageddon: Max Damage hieronder.