Topbadmintonner zakt in elkaar door aneurysma

De Deense topbadmintonner Carsten Mogensen is slachtoffer geworden van een aneurysma in zijn hersenen. Zijn dubbelspelpartner Mathias Boe vertelt op Facebook dat Mogensen donderdagochtend in hun hotelkamer in het Russische Kazan in elkaar zakte, waarna dokters in het ziekenhuis het aneurysma constateerden.

"Ik moet jullie erg slecht nieuws vertellen. Carsten is twee dagen geleden in elkaar gezakt en was gevoelloos aan zijn linkerkant, met een enorme hoofdpijn daarbij", vertelt Boe op de Facebookpagina van het duo. "We hebben hem met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat een aneurysma aan de rechterkant van zijn hersenen opengebarsten was. Gisteren had hij een hersenoperatie en dat ging gelukkig goed. Kort daarna heb ik hem gezien en hij leek in goeden doen, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat alles in orde is. De komende dagen zullen er flink wat tests en onderzoeken gedaan worden", gaat Boe verder.

"Zijn familie is vanmorgen aangekomen en de artsen hier in Kazan doen geweldig werk. Ik weet dat de media enorm veel vragen heeft, maar ik wil een ieder verzoeken om mij en de rest van het team de komende dagen nog even te laten focussen op de wedstrijden hier." Het Deense badmintonteam is in Kazan voor het EK voor landenteams, waar ze zondag in de finale staan. Boe en Mogensen kwamen slechts één keer aan spelen toe voor het noodlot toesloeg bij de 32-jarige Mogensen: tegen een Turks duo werd simpel gewonnen. 

Boe en Mogensen zijn grote namen in de badmintonwereld. Op de Olympische Spelen van Londen in 2012 pakten ze het zilver in het dubbelspel, net als op het WK een jaar later. Ze staan dan ook al jaren hoog op de wereldranglijst, waarop ze momenteel de vierde plek bezetten. Een Deense expert zou in media in het land verteld hebben dat de situatie van Mogensen wel eens het einde van zijn carrière kan betekenen.