[eSports] Uitslag The Curse Trials - Winnaar bekend

Na drie dagen spelen zijn eindelijk de finales gespeeld van 'The Curse Trials'. Op de laatste dag kwamen de winnaars van de vorige dagen in actie om een poging te gooien naar het kampioenschap en hun deel van de dertigduizend dollar prijzenpot.

Belangrijk om te weten is dat spelers geen mogelijkheid hebben gekregen om decks te wijzigen. De line-ups van vandaag zijn dus dezelfde als van de andere dagen. In een spannende eerste kwartfinale wist Savjz met 3-2 te winnen van Amnesiac. Geen overwinning voor Team Archon in het door Archone opgezette toernooi dus. SuperJJ maakte gehakt van Trump in de tweede kwartfinale. Met een clean sweep wist hij de serie met 3-0 naar zich toe te brengen. Trump was eerder op dag 1 nog erg sterk met een goede line-up, wat de prestatie van SuperJJ alleen maar groter maakt. 

De derde kwartfinale tussen Strifecro en Ostkaka was meteen een interessante. Beide spelers begonnen met Rogue, maar net als eerder speelde Ostkaka met Gadgetzan Auctioneer en Strifecro met Sprint. De verschillende manieren van kaarten trekken betekent een geheel andere speelstijl. Strifecro won het onderonsje door een meer aggressieve hand. Ostkaka kwam terug naar 1-1 en kwam na een langdradige match tussen Druid en Aggro Shaman zelfs op 2-1. Een turn 2 (!) 10/10 Edwin van Cleef bleek vervolgens genoeg om de serie binnen te halen: 3-1. 

Het laatste duel tussen Lifecoach en ThijsNL was een beladen duel. Niet alleen is het Duitsland tegen Nederland, maar het zijn ook ploeggenoten van elkaar. Eerder speelden ze al samen onder Nihilum en wonnen, samen met RDU, de Archon Team League. Een interessante serie: beide spelers hadden dezelfde decks. Het komt dus neer op slim spelen, anticiperen en een klein beetje geluk. Aan het einde van de serie kantelde het dubbeltje richting Thijs: 3-1.

De eerste halve finale tussen was tussen Savjz en SuperJJ. Het betekende het einde van de sterke serie van JJ: 3-2 voor Savjz. Ook de andere halve finale had alle matches nodig om een winnaar aan te wijzen. De herhaling van de halve finale op het Wereldkampioenschap van 2015, Ostkaka tegen Thijs, betekende sportieve revenge voor Thijs: 3-2.

De finale vond dus plaats tussen Savjz en Thijs. Een knotsgekke finale met spannende matches, slimme plays, misplays, grote tijdsdruk en waar fatigue damage nodig was om een winnaar aan te wijzen. Nederlander Thijs wist met de laatste kaart van zijn Dragon Warrior de laatste wedstrijd naar zich toe te trekken op het juiste moment: 3-2 voor Thijs, die zich de eerste winnaar van een Standard Toernooi mag noemen.