Facebook komt met reclame in Messenger

Facebook stopt binnenkort reclame in Facebook Messenger. Dat heeft TechCrunch ontdekt in documenten van het sociale netwerk. In het schrijven zou Facebook zijn grootste adverteerders hebben laten weten dat ze in het tweede kwartaal van 2016 ook kunnen adverteren in Messenger.

Hoe de advertenties er precies uit moeten komen te zien, is niet helemaal duidelijk. Facebook houdt het er vooralsnog op dat bedrijven contact kunnen zoeken met mensen die eerder al eens een chatgesprek met hen hebben gehad.

Messenger is de snelst groeiende dienst van Facebook en vooralsnog verdient het sociale netwerk er niets aan. Door reclames in de chatdienst mogelijk te maken, komt daar verandering in. Of ook WhatsApp reclames gaat bevatten, is niet duidelijk. De vooral in Europa populaire chatdienst is in handen van Facebook, maar oprichter Jan Koum is een fel tegenstander van advertenties. "Het is niet alleen een aanslag op de goede smaak, maar het is ook een aanslag op het intellect van de gebruiker", zei hij eerder.

Facebook komt met reclame in Messenger
Facebook komt met reclame in Messenger (Foto: BuzzT)