Smartphones krijgen ingebouwde simkaart

Fabrikanten van smartphones mogen vanaf juni toestellen leveren met daarin een ingebouwde simkaart. Gebruikers hoeven dan niet meer van simkaart te wisselen bij de ingebruikname van het apparaat of als ze overstappen naar een andere provider.

Brancheorganisatie GSMA krijgt voor dit voorstel steun van veel belangrijke providers en fabrikanten. Zo steunen onder meer Deutsche Telekom (het moederbedrijf van T-Mobile), Vodafone en de belangrijke smartphonefabrikanten Apple, Samsung, Huawei en Microsoft het initiatief van de koepelorganisatie dat in nauwe samenwerking tot stand is gekomen.

De e-sim is al verkrijgbaar in wearables en tablets, waaronder de nieuwe iPads van Apple. Net als een gewone simkaart bevat de e-sim gegevens als het telefoonnummer en de provider. Het doel is niet om alle simkaarten te laten verdwijnen. De e-sim is vooral ontworpen om gebruikers te helpen meerdere apparaten op hetzelfde abonnement te laten draaien. En het stelt fabrikanten in staat om kleinere en lichtere apparaten te ontwikkelen.

Samsung kondigde donderdag de smartwatch Samsung Gear S2 classic 3G aan die zal worden uitgerust met e-sim. De smartwatch komt in maart op de markt.

Smartphones krijgen ingebouwde simkaart
Smartphones krijgen ingebouwde simkaart (Foto: BuzzT)