[eSports] Uitslag The Curse Trials - Dag 2

Dag 2 van 'The Curse Trials' begon met de pot tussen Firebat en RDU. Wederom zien we veel Dragon decks voorbij komen, afgewisseld met Aggro-varianten. Zo begon Firebat met Aggro Paladin en had hij ook Aggro Shaman en Tempo Mage. Hij probeerde hiermee gebruik te maken van de gaten die zijn gevallen via Sludge Belcher en Antique Healbot. Deze strategie schoot echter tekort: 3-1.

De match tussen Savjz en Kolento bracht weer een nieuw deck mee: Midrange Hunter van Kolento met Desert Camels. Hunter heeft relatief weinig verloren in Goblins vs. Gnomes en Naxxramas, dus het is een begrijpelijke keuze. Het deck legde het echter af tegen het sterke Druid en Aggro Shaman. Het wist wel knap te winnen van Control Priest, waardoor het aankwam op Control Priest tegen Rogue. Helaas faalde het internet van Kolento waardoor Savjz de overwinning kreeg toegewezen: 3-2.

In tegenstelling tot de andere deelnemers kwam in pot 3, tussen wereldkampioen Ostkaka en SuperJJ, SuperJJ aanzetten met Midrange Shaman in plaats van het populaire Aggro Shaman. Na een spannende Rogue-mirror wist Ostkaka de serie echter makkelijk naar zich toe te trekken: 3-0.

De vierde pot ging tussen Lifecoach en Zalae. Zalae herdefinieerde de betekenis van 'Bad Manners', ofwel BM. Als Aggro Shaman presteerde hij het om de eerste vier beurten niets te doen (uiteraard door een disconnect) en alsnog de winst te pakken. Betekent dit dat Aggro Shaman OP is? Zeker niet, maar lekker was het wel. Lifecoach liet zich echter niet kennen en vocht knap terug naar 2-2. Het kwam neer op het relatief zwakke Dragon Warrior van Lifecoach tegen de Combo Druid van Zalae. Lifecoach speelde het echter zeer sterk en pakte enigszins verrassend de serie met 3-2.

In de laatste twee potten van de winnersbracket wist Savjz te winnen van RDU (3-1) en pakte Lifecoach wederom een knappe zege, dit keer op wereldkampioen Ostkaka: 3-2. Hiermee plaatsten Savjz en Lifecoach zich voor de kwartfinales, die vanavond plaatsvinden. Via de losersbracket wisten Ostkaka en SuperJJ te plaatsen, de laatste twee kwartfinalisten.

Vanavond rond 20:00 uur Nederlandse tijd beginnen de kwartfinales. De matches vinden plaats tussen Trump en SuperJJ, Savjz en Amnesiac, Strifecro en Ostkaka en Thijs tegen ploeggenoot Lifecoach. Alles terugkijken kan via het Youtube-kanaal van Amaz, vanavond wordt alles weer live uitgezonden via zijn Twitch-kanaal.