AZ heerlijk in vorm: "Een stijgende lijn"

AZ is bezig aan een gigantisch goede reeks in de Eredivisie. De derde plaats is nu het doel van trainer John van den Brom en zijn ploeg. De Alkmaarders wonnen afgelopen weekend nog met 3-6 op bezoek bij Heracles Almelo, dat het dit jaar ook goed doet. "De AZ-trein dendert door. Ik ben zo benieuwd waar dit gaat eindigen", vertelde Van den Brom tegen Voetbal International. "Het gaat geweldig na de winterstop. Wij kennen geen verval, sterker: we laten juist alleen een stijgende lijn zien. Ik zie zoveel mooie dingen."

AZ won de laatste zes competitiewedstrijden op rij en bereikte ook nog eens de halve finale van de KNVB-beker. Het gaat de Alkmaarders voor de wind, maar Van den Brom ziet uiteraard ruimte voor verbetering. "Onze aanvallers balen dat ze er niet meer maakten en onze verdedigers balen van de tegentreffers."

Verdediger Ron Vlaar vulde aan: "Wat de strijd om de derde plaats betreft was onze overwinning bij Heracles een topresultaat. Wij moeten uitstralen dat we derde willen worden, ik wil dat in ieder geval graag. Bij ons loopt het heel goed sinds de winterstop, we winnen nu alles. Maar we moeten ook kritisch blijven, we maakten het onszelf onnodig moeilijk. Onze tegenstanders gaan zich nu op ons instellen", aldus de 31-jarige verdediger, die terugkeerde bij AZ en sterker lijkt dan hij ooit was.