Doorstart V&D mislukt

Er komt geen doorstart van V&D. Dat melden de curatoren dinsdagmiddag in een persverklaring. Achtduizend V&D-medewerkers raken hun baan kwijt, zo schrijft RTL Z.

De bedoeling was dat V&D een doorstart zou maken onder Coolcat-eigenaar Roland Kahn. 'De curatoren van V&D en La Place laten weten dat het betrokkenen tot hun spijt niet is gelukt om tot een doorstart te komen voor de V&D-warenhuizen. De beoogde doorstart van V&D Group is daarmee beperkt gebleven tot de verkoop van de externe La Place-vestigingen aan Jumbo', schrijven de curatoren.

De verklaring meldt verder: 'Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de ‘puzzel’ tussen potentiële koper(s), verhuurders en financier(s) op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen.'

Nu de doorstart is mislukt, komt er na 130 jaar een einde aan het warenhuis. Roland Kahn laat volgens de NOS weten dat zijn team de afgelopen 'hard en bezield' heeft geprobeerd om een doorstart te maken. Het is echter niet gelukt om de partijen op één lijn te krijgen.

Update 17.30 uur
Supermarktconcern Jumbo, dat de losse La Place-restaurants overneemt, betreurt het mislukken van de doorstart. Dat meldt de NOS. ''Er komt een einde aan een Nederlandse retailicoon.'' In een persverklaring laat Jumbo weten dat de voortzetting van de La Place in voormalige V&D-warenhuizen voorlopig van de baan is, maar dat ze kijken naar nieuwe exploitatiemogelijkheden voor deze vestigingen.

V&D
Doorstart V&D mislukt