'Chimpansees zijn gemuteerde joden'

Columnist Seyfi Sahin van de Turkse krant Vahdet, beheerst de islamitische gewoonte om de joden van alles en nog wat de schuld in de schoenen te schuiven, tot in de puntjes. En wanneer iemand een wetenschappelijke theorie ontwikkeld heeft, die niet overeenkomt met wat er in de Koran gekriebeld staat, dan 'promoveer' je die persoon ook gewoon tot jood.

Sahin beweert bijvoorbeeld dat 'joden de wetenschappelijke wereld terroriseren'. Met name de 'jood' Darwin krijgt ervan langs. Of, zoals hij dat zelf mooi zegt: "het doel van zijn theorie (de evolutietheorie, red.) is om ervoor te zorgen dat niet-joden zich afkeren van hun geloof. Het is bedoeld om hun religie te schaden, om twijfel te zaaien. De jood Darwin leefde en stierf volgens het joodse boekje. Hij had de moslims als doelwit gekozen."

Het – in de Arabische wereld geïnstitutionaliseerde- racisme zet zich vrolijk voort, wanneer Sahin schrijft dat de gorilla's en chimpansees die in het noorden van Afrika leven, eigenlijk gemuteerde joden zijn, iets dat helemaal overeenkomt met een vers dat in de Koran te vinden is. De man die zichzelf als medicus omschrijft, legt ook uit dat er aanwijzingen zijn dat apen van mensen afstammen. "Er zijn in de creatie afwijkingen te zien die dit beeld geven. Sommige zijn goddelijk, andere komen door de omgeving of zijn chemisch van aard".

Een (update) van de Protocollen van de Wijzen van Sion kon natuurlijk ook niet uitblijven, want die zijn onverminderd populair bij veel aanhangers van Mohammed. Joden hebben volgens hem de macht over het volledige financiële systeem van de planeet. Tevens hebben ze binnen de wetenschap alle touwtjes in handen en maken ze goed onderzoek onmogelijk. Iedereen zou zijn gehersenspoeld om -onder andere- in Darwin's sprookje te geloven. Hij voegt hieraan toe dat moslims niet dezelfde macht hebben over de banken, de media en wetenschappelijke instituten, waardoor de echte waarheid nooit boven tafel komt.

"Maar gelukkig hebben we ons geloof, ons intellect en hebben we Allah", sluit Sahin af.