V&D sluit voorlopig de deuren

De warenhuizen van V&D sluiten in elk geval maandag en dinsdag de deuren, maar de onderhandelingen over een doorstart van het failliete warenhuisbedrijf gaan door. Dat meldde de woordvoerder van de curatoren van V&D maandag.

De curatoren zijn er niet in geslaagd om voor het verstrijken van de deadline, afgelopen nacht, de onderhandelingen over een doorstart af te ronden. Daarom hebben zij de verhuurders van winkelpanden drie dagen extra de tijd gevraagd om tot een overeenkomst te komen.

Volgens de woordvoerder is "goede vooruitgang" geboekt in de onderhandelingen. "Maar uiteindelijk hebben de curatoren moeten constateren dat de zeer complexe puzzel op dit moment nog niet kan worden gelegd."

Roland Kahn
Vorige week werd duidelijk dat winkelondernemer Roland Kahn, bekend van CoolCat, verder wil met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij moet echter daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moet worden afgerond.

De curatoren hielden de winkels van V&D sinds het faillissement op oudjaarsdag open. De doorbetaling van de circa 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants liep echter slechts tot vandaag.

Behalve Kahn probeert ook het Canadese winkelconcern Hudson's Bay deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. Dit concern is alleen geïnteresseerd in de winkelpanden, niet in een doorstart van V&D.

V&D sluit voorlopig de deuren
V&D sluit voorlopig de deuren (Foto: ANP)