[eSports] Kijk de Europese Hearthstone Winter Preliminaries live - Dag 2

Niet bekend met het nieuwe format van de Hearthstone-eSports? Lees dan eerst dit bericht goed door, daar staat alle informatie in die je nodig hebt!

Dit weekend vinden de Europese Hearthstone Winter Preliminaries plaats, verspreidt over Europa. Na een aantal maanden van ranken en lokale toernooien hebben twintig spelers zich direct gekwalificeerd en hebben nog eens (minstens) 128 spelers zich gekwalificeerd via Ranked-play. Tijdens de Preliminaries strijden zij om één van de acht plaatsen voor de Winter Championships. Volgende week (het weekend van 20 en 21 februari) vindt de Amerikaanse editie plaats. Deze volgt dezelfde regels.

De winnaar van de Europese Winter Championships mag zich de eerste Europese deelnemer noemen van het Hearthstone Wereldkampioenschap, dat tijdens Blizzcon in november zal plaatsvinden. Hij of zij maakt kans op de titel en een deel van de prijzenpool van één miljoen dollar. De Preliminaries worden dit weekend (13 en 14 februari) live uitgezonden vanaf 14:00 Nederlandse tijd. De stream is hieronder geplaatst in het bericht, maar je kunt ook naar Twitch zelf gaan via deze link.

Voor Nederland zijn alle blikken uiteraard gericht op ThijsNL, de nummer drie van het vorige Wereldkampioenschap.

Update 14-2 13:55: Over iets meer dan een kwartier gaat dag twee beginnen. Helaas is ThijsNL al uitgeschakeld, maar dat betekent niet dat er geen mooie potjes voorbij gaan komen. Uiteraard kun je het geheel weer hieronder bekijken.