PvdA-voorzitter Katwijk wenst Wilders dood

Nog geen halve week nadat PvdA-minister Lodewijk Asscher nog liet weten dat mensen eerst eens na moeten denken voor ze iets op het wereldwijde web plempen is er wederom een partijgenoot in de fout gegaan. Voorzitter Willem den Hertog van de PvdA in Katwijk vond het namelijk nodig om op Twitter PVV-leider Geert Wilders dood te wensen. Den Hertog reageerde daarmee op de opmerking van Wilders dat 'als de kogel van links komt, er 'PvdA' op de zijkant moet staan'. Wilders zei dat naar aanleiding van uitspraken van PvdA-voorzitter Hans Spekman dat de PVV'er een gevaar voor de democratie en rechtsstaat zou zijn.

De linkse advocaat en PvdA-voorzitter reageerde daarop met de woorden: 'We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)'. In een daaropvolgend bericht liet Den Hertog weten: 'Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren'.

PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft inmiddels met afschuw op de tweets van zijn partijgenoot gereageerd. "Ze zijn misplaatst en fout. Hier nemen wij afstand van. Wij voeren het debat op inhoud."