Spelers Leicester verdienen net zoveel bij titel als bij 12e plaats

Dat ze er bij Leicester City totaal geen rekening mee hadden gehouden dat ze om de titel zouden strijden blijkt uit de bonusafspraken bij de club. Voor elk seizoen moeten de clubs in de Premier League met hun spelers afspraken maken over de uit te keren bonussen. Uit de afspraken bij koloper Leicester City blijkt dat niemand had durven dromen dat de club aan de leiding zou gaan.

Sterker nog, de club verwachtte niet hoger te komen dan de twaalfde plek. Vooraf was lijfsbehoud het belangrijkste doel bij The Foxes. De spelers mogen volgens de afspraak 3,5 miljoen pond (4,5 miljoen euro) verdelen als degradatie voorkomen wordt. De bonus kan oplopen tot 6,5 miljoen pond als de twaalfde plaats behaald wordt. Bij hogere plekken wordt er volgens afspraak geen cent meer uitgekeerd, simpelweg omdat niemand daar rekening mee heeft gehouden.

En een hogere dan de twaalfde plek zit er dik in aangezien Leicester City met vijf punten voorsprong aan kop gaat in Engeland. De voorsprong op nummer vijf Manchester United is opgelopen naar twaalf punten en zo lijkt Champions League-voetbal inmiddels serieus binnen handbereik voor de kleine club.

De bonusregeling kan ook niet meer aangepast worden omdat de regels van de Premier League dat niet meer toestaan. Trainer Claudio Ranieri heeft een andere regeling dan de spelers, hij ontvangt 100.000 dollar extra per plaats die Leicester boven de degradatiestreep eindigt. Voor hem valt er dus veel extra te verdienen.

Spelers Leicester verdienen net zoveel bij titel als bij twaalfde plaats (Pro Shots / Action Images)
Spelers Leicester verdienen net zoveel bij titel als bij twaalfde plaats (Pro Shots / Action Images)