'Beachvolleyballer verkracht 12-jarig meisje'

De Nederlandse beachvolleyballer Steven van de V. zit in Engeland vast omdat hij een 12-jarig meisje heeft verkracht. Dat schrijft De Telegraaf. De 21-jarige profsporter uit Den Haag bekende maandag schuld voor de Britse rechter.

De Britse politie bevestigt dinsdag dat het gaat om de professionele volleyballer. Hij reisde in augustus 2014 naar Engeland, waar hij meermaals seks had met het meisje. Hij kende haar via Facebook. Volgens rechercheur Tejinder Sidhu kende Van de V. de leeftijd van het meisje. Vanwege die leeftijd geldt de seks sowieso als verkrachting, ongeacht of zij ermee akkoord ging.

De Nederlandse volleyballer is op 8 januari uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk. Hij bekende maandag direct schuld. Dat kan hem eventueel strafvermindering opleveren. Op 21 maart wordt duidelijk hoe hoog de straf uitvalt.

Van de V. is regerend nationaal kampioen beachvolleybal. Die titel veroverde hij in augustus 2015 samen met Dirk Boehlé. Hij speelde ook bij VV Haaglanden. Daar vertrok hij in december met de mededeling dat hij in de Verenigde Staten zou gaan spelen.

Update 12.51 uur
Beachvolleyballer Dirk Boehlé breekt per direct met zijn sportpartner. 'Ik ben diep geschokt', laat hij weten. Op Facebook schrijft de volleyballer: "De afgelopen maanden heb ik geen enkele vorm van contact meer gehad met hem. Ik was op de hoogte dat er iets speelde, maar had geen enkele notie van de inhoud en de zwaarte hiervan."

"Op het zand waren we een gouden duo en ik ben ervan overtuigd dat we het ver hadden kunnen schoppen", gaat Boehlé verder. "Maar vanzelfsprekend betekent dit het einde van onze samenwerking. Ik ben op dit moment op een trainingsstage in Hawaï. Hoe ik mijn beachvolleybalcarrière verder ga invullen weet ik op dit moment nog niet."