Federer door blessure niet bij toernooi Rotterdam

Roger Federer zal volgende week toch niet meedoen bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De Zwitser, die vorige week nog in de halve finale van de Australian Open stond, heeft een operatie aan zijn knie moeten ondergaan en is daardoor voorlopig uitgeschakeld.

"Gisteren heb een een operatie aan mijn knie ondergaan", zei Federer op zijn Facebook-pagina. "Ik raakte de dag na mijn halve finale op de Australian Open geblesseerd aan mijn knie. Toen ik bij thuiskomst wat tests liet ondergaan bleek dat ik een scheur had in mijn meniscus. Ik wil me verontschuldigen bij mijn vrienden in Rotterdam en Dubai, want ik keek er naar uit om daar te spelen. Ik ben blij dat de dokter zei dat de operatie succesvol is verlopen en ik kijk ernaar uit om te starten met het herstel met mijn team."

Uiteraard is de afmelding van Federer een aderlating voor het toernooi in Rotterdam, waar Federer de grote publiekstrekker was. Toernooidirecteur Richard Krajicek: "In de eerste plaats hopen we op een voorspoedig herstel voor Roger. Vanuit eigen ervaring weet ik dat het herstel na deze operatie een tijd kan duren. Het feit dat hem is geadviseerd niet te spelen zegt hierbij genoeg. Dit bericht was voor ons gisteravond natuurlijk enorm balen, net als voor de tennisfans die zich verheugden op zijn komst."

Naast Roger Federer heeft ook Nick Kyrgios afgezegd vanwege een blessure. Ze zullen worden vervangen door Lukas Rosol - afgelopen maandag in Sofia nog te sterk voor Robin Haase - en de Koreaan Hyeon Chung. Verder zullen toppers als Richard Gasquet, Marin Cilic en Gilles Simon nog in actie komen, naast de Nederlanders 'toppers' Haase en Thiemo de Bakker.

Federer won het toernooi in 2005 en 2012, toen hij Juan Martin Del Potro versloeg (PROSHOTS/Willem Vernes)
Federer won het toernooi in 2005 en 2012, toen hij Juan Martin Del Potro versloeg (PROSHOTS/Willem Vernes)