Carnavalsonderwijs voor vluchtelingen Keulen

Vluchtelingen en immigranten hebben in Keulen een cursus carnaval voor beginners gevolgd. Ongeveer 120 mensen hoorden wat het feest inhoudt, waarom het zo heet en wat er zoal gedaan moet worden. Alles werd in het Arabisch, Engels en Farsi uitgelegd, meldde het Duitse persbureau DPA dinsdag.

Carnavalsinstructeur en -vierder Peter Schmitz hield zijn gehoor voor dat alles inclusief dansen en drinken "met gevoel moet worden gedaan". Hij wees er met behulp van een tekening op een bord op dat het betasten van vrouwenborsten geen onderdeel uitmaakt van de plaatselijke folklore.

Rond Nieuwjaar zijn in en voor het station van Keulen vrouwen stelselmatig lastiggevallen en betast door naar het zich liet aanzien grote groepen buitenlandse daders. De vluchtelingenkwestie is ook aanwezig op praalwagens die maandag door steden als Keulen trekken. In Mainz bijvoorbeeld rijdt er een wagen met een pop die de Beierse christendemocratische premier Horst Seehofer als vogelverschrikker voorstelt. Seehofer wil dat er paal en perk wordt gesteld aan de komst van vluchtelingen.

Carnavalsonderwijs voor vluchtelingen Keulen
Carnavalsonderwijs voor vluchtelingen Keulen (Foto: ANP)