Djokovic verslaat Federer en gaat voor zesde Australian Open-titel

Tennisser Novak Djokovic heeft zich donderdag geplaatst voor de finale van de Australian Open. De 28-jarige Serviër versloeg Roger Federer in de halve finale en mag tegen Milos Raonic of Andy Murray gaan strijden om zijn zesde eindzege in Melbourne. Dat zou een evenaring zijn van het record van Roy Emerson, die een halve eeuw geleden ook zes titels bij elkaar sloeg.

De wedstrijd tussen de nummers één en drie van de wereld leek in eerste instantie uit te draaien op een gigantische anti-climax. Federer had helemaal niks in te brengen, onder meer door een erg zwakke service. Djokovic had nog geen uur nodig om zonder noemenswaardige tegenstand uit te lopen naar twee sets voorsprong. 

In de derde set kon Federer het tij echter keren. Djokovic serveerde op 2-3 en moest die game na een ellenlange strijd opgeven, waarna de Zwitser de set met de nodige moeite uit kon serveren. In het vierde bedrijf ging het weer lang gelijk op, maar richting het einde van de set moest Federer zijn service toch inleveren. Djokovic gaf zijn opponent geen kans meer en serveerde de wedstrijd op love uit: 6-1, 6-2, 3-6, 6-3.

Djokovic staat in zijn negentiende Grand Slam-finale tegenover Raonic of Murray, die vrijdagochtend (Nederlandse tijd) tegen elkaar spelen.