Donna Summer opnieuw overleden

Facebook-gebruikers en Twitteraars treuren om het overlijden van discozangeres Donna Summer (63). Op zich inderdaad betreurenswaardig nieuws, maar de zangeres overleed niet dit weekend, maar al in mei 2012.

De overleden zangeres is zondagavond en maandagochtend Trending Topic op Twitter. Het 'nieuws' van haar overlijden volgt kort nadat een aantal muzikale grootheden ons zijn ontvallen. Kort achter elkaar overleden Motörhead-zanger Lemmy Kilmister (28 december), David Bowie (10 januari) en Eagles-oprichter Glenn Frey (18 januari).

Diverse Twitteraars en Facebook-gebruikers grijpen het overlijden van Summer aan om op te merken dat de hoeveelheid goede artiesten in snel tempo wordt uitgedund. De discoqueen overleed echter op 17 mei 2012. Een artikel van nu.nl uit 2012 over dit onderwerp is een nieuw leven gaan leiden. Waarom is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat iemand bij wijze van grap of sociaal experiment het verhaal via Facebook opnieuw de wereld in heeft geholpen.

Hoe dan ook: actie geslaagd. Het regent verdrietige reacties op Twitter. 'R.I.P.' is een veelgelezen term. 'Er gaan wel veel popsterren dood de laatste tijd, of lijkt dat zo?', merkt iemand op. 'Owh echt .. zij ook overleden .. R.I.P Donna Summer .. zeker te jong', twittert een ander. 'Donna Summer heeft deze wereld verlaten', stelt weer een ander vast.

Andere Twitteraars zijn gelukkig wel wakker. Zo vragen sommigen zich af of Henk Krol toevallig de redactie van nu.nl heeft getipt. Het 'tweede' overlijden van Donna Summer is trouwens niet alleen in Nederland een issue. Ook uit andere landen, zoals Frankrijk, komen berichten over hernieuwde aandacht voor de zangeres.