Wielrenners Giant-Alpecin aangereden, zwaargewonde

Zes wielrenners van de ploeg Giant-Alpecin zijn tijdens een trainingsstage nabij het Spaanse Calpe aangereden door een auto, zo melden Spaanse media. In ieder geval een renner zou zwaar gewond zijn. Er zijn twee helikopters opgeroepen om de gewonden naar het ziekenhuis te vervoeren. Hun toestand zou stabiel zijn.

De lokale reddingsdiensten hebben via Twitter laten weten dat 'een Engelse vrouw op de verkeerde helft van de weg reed en daarna zes renners heeft aangereden'.

Nog niet duidelijk is welke renners er allemaal bij het ongeval betrokken waren. Tom Dumoulin heeft laten weten niets te mankeren. Naar verluidt zou John Degenkolb een gebroken arm en verbrijzelde vingers hebben. Ook Warren Barguil zou onder de gewonden zijn.

Update 19.46 uur
Giant-Alpecin heeft bekendgemaakt dat Warren Barguil (Fra), John Degenkolb (Dui), Chad Haga (VSt), Fredrik Ludvigsson (Zwe), Ramon Sinkeldam (Ned) en Max Walscheid (Dui) gewond zijn geraakt bij het ongeval, maar komt later pas met een bericht over hun verwondingen.

Update 23.46 uur
Sinkeldam en Ludvigsson zijn er vrijwel zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Barguil heeft waarschijnlijk zijn pols gebroken en heeft verwondingen aan zijn knie. Degenkolb liep wat meer verwondingen op, zo schreef de Duitser op Facebook. "Gezien de omstandigheden ben ik oké. De wonden op mijn dijen, onderarm en lip zijn onder narcose gehecht. Ik ben nu onderweg naar Valencia, waar in een groter ziekenhuis mijn linker wijsvinger hersteld moet worden."

Haga lijkt de zwaarstgewonde te zijn, want hij moest geopereerd worden vanwege een diepe wond in zijn borstbeen, hals, kin en lip. Hij ligt nog een nacht ter observatie op de intensive care. Daarna moet de Amerikaan nog een oogoperatie ondergaan. Deze ingreep zal mogelijk in Nederland of in de Verenigde Staten plaats gaan vinden. Walscheid heeft vermoedelijk een hand en een scheenbeen gebroken.