Album David Bowie blijft koploper

David Bowie staat ook deze week op de eerste plaats van de Album Top 100. Wel heeft de zanger, die na zijn dood op nummer 1 binnenkwam, flink wat van zijn voorsprong ingeleverd ten opzichte van de nummer twee: Adele.

Bowies album Blackstar verkoopt nog wel bijna anderhalf keer zoveel als 25 van Adele. Vorige week was dat bijna drieënhalf keer zo veel. Ook het Bowie-verzamelalbum Nothing Has Changed doet het nog goed. De cd stijgt zelfs een plekje naar 6. Zijn voorlaatste studioalbum, The Next Day, klimt van 22 naar 17.

Nieuw bij de eerste tien zijn Alles is goed van Claudia de Breij op 3, De Staat komt binnen op 5 met O en Sevn Alias completeert de top-10 met Twenty Four Sevn 2.

Buiten de top-10 zijn er ook de nodige nieuwe binnenkomers. Panic! At The Disco komt op 14 binnen met Death Of A Bachelor. Op 25 staat het album De Jeugd Vertegenwoordigd, waarop verschillende artiesten nummers van De Jeugd van Tegenwoordig coveren. Not To Disappear van Daughter komt binnen op 32 en Skunk Anansie betreedt de lijst op 37 met Anarchytecture.

Top 10 van de Album Top 100, Week 4
(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) David Bowie - Blackstar
2. (2) Adele - 25
3. (-) Claudia de Breij - Alles is goed
4. (3) Justin Bieber - Purpose
5. (-) De Staat - O
6. (7) David Bowie - Nothing Has Changed - Best of
7. (4) K3 - 10.000 Luchtballonnen
8. (5) Coldplay - A Head Full of Dreams
9. (6) Marco Borsato - Evenwicht
10. (-) Sevn Alias - Twenty Four Sevn 2

David Bowie houdt Adele achter zich
Het album Blackstar verscheen enkele dagen voordat David Bowie overleed. (Foto: BuzzE)