Star Wars 8 verhuist naar december 2017

Het leek te mooi om waar te zijn: voor het eerst in de geschiedenis van Star Wars hoefden fans maar anderhalf jaar te wachten tot de volgende 'episode' in de saga verscheen. Na de release van episode 7, afgelopen december, zou episode 8 verschijnen in mei 2017. Die release is echter verschoven.

Star Wars 8 komt nu alsnog in december 2017 uit. Dit maakten Disney en LucasFilm vandaag bekend in een persbericht. Het bericht geeft geen verklaring, maar laat wel weten dat de opnames voor de film komende maand van start gaan. Na het wekenlange succes van The Force Awakens gingen er geruchten dat topmensen bij Disney/LucasFilm graag wat aanpassingen zouden zien in het scenario van episode 8, zodat sommige personages, die goed bij het publiek vielen, beter uitgelicht konden worden. Of dit gerucht waar is, is niet zeker, maar een dergelijke situatie zou wel degelijk de aanjager kunnen zijn van het verschuiven van de film van het pre-zomerblockbusterseizoen, waar de eerste zes films allemaal in uitkwamen, naar het kerstseizoen.

Fans van Star Wars hoeven natuurlijk niet bijna twee jaar te wachten op de volgende dosis; Rogue One: A Star Wars Story, dat zich afspeelt vóór episode 4, komt dit jaar in december in de bioscopen.

Star Wars: Rey en BB-8
Het gaat iets langer duren voordat we meer zien van Rey en BB-8.