Drummer Mott the Hoople overleden

Dale Griffin, drummer en medeoprichter van de Britse rockband Mott the Hoople, is afgelopen zondag op 67-jarige leeftijd overleden. De muzikant leed al jaren aan Alzheimer en stierf in zijn slaap, aldus de Britse media.

Griffin was het meest bekend als drummer van de in 1969 opgerichte band Mott the Hoople, waarmee hij hits scoorde met glam rock nummers als 'Rock and Roll Queen', 'Midnight Lady' en 'All the Young Dudes'. Laatstgenoemde nummer werd voor de band geschreven door Mott the Hoople-fan David Bowie, die ook als achtergrondzanger op de plaat te horen is. Bowie had hun eerder al eens het liedje 'Suffragette City' aangeboden, wat toen door de band werd afgewezen. 'All the Young Dudes' zou hun bestverkochte single worden.

Ook produceerde Griffin albums voor bands als Hanoi Rocks en The Cult en was betrokken bij diverse opnames voor de beroemde John Peel sessies op BBC Radio 1 van onder meer Pulp, Smashing Pumpkins en Nirvana. In 2009 kwamen de originele bandleden van Mott the Hoople bij elkaar voor een aantal optredens, waarbij Griffin vanwege zijn gezondheid alleen bij de toegiften het podium kon betreden.


RIP