Rossi: "Lorenzo heeft minder respect voor mij"

Veelvoudig MotoGP-wereldkampioen Valentino Rossi lijkt nog steeds niet helemaal heen over het verlies van de controversiele wereldtitelstrijd van vorig jaar. Tijdens de presentatie van de nieuwe Yamaha YZR-M1 liet de Italiaan doorschemeren dat zijn teamgenoot en wereldkampioen Jorge Lorenzo niet voldoende respect voor hem zou hebben. "Ik heb altijd veel respect voor Jorge gehad," stelt Rossi. "Maar hij heeft iets minder respect voor mij. Laten we hopen dat er komend jaar evenveel onderling respect is."

Lorenzo lijkt andersom minder problemen met Rossi te hebben. "De situatie is normaal voor mij, zoals het voorheen ook was," zegt de Spanjaard. "Ik heb met niemand problemen. Niet met Rossi, Marquez of Pedrosa." Lorenzo zegt dan ook te hopen dat wanneer hij de titel niet pakt, Rossi dat doet. "Ik hoop dat we ook komend jaar onze rivalen achter ons kunnen houden. Ik wil opnieuw winnen, maar als dat niet lukt, hoop ik op Rossi. Het belangrijkste is dat het team wint."

Of komend seizoen het laatste jaar van Valentino Rossi in de MotoGP zal zijn, is nog allerminst zeker. "Ik wil graag ook nog na 2016 racen," stelt Rossi. "Maar in ieder geval zal Yamaha mijn laatste team zijn." Het komende MotoGP-seizoen start op 20 maart met een nachtrace in Qatar.