'Bowie laat 180 miljoen euro na'

David Bowie heeft er in de jaren negentig voor gezorgd dat zijn nabestaanden er financieel gezien warmpjes bij zitten. Na wat zakelijke mislukkingen maakte de zondag overleden artiest schoon schip. Zijn erfenis zou momenteel omgerekend zo'n 180 miljoen euro waard zijn, aldus Daily Mail.

Het is Bowie niet altijd voor de wind gegaan op financieel gebied. In de jaren zeventig was hij naar verluidt bijna bankroet. In 1997 nam de zanger een drastische stap. Hij besloot tot het instellen van de zogeheten Bowie Bonds. Daarbij kregen investeerders recht op de royalty's van zijn liedjes gedurende tien jaar. Na die periode kreeg Bowie zelf de rechten weer in handen.

De investeerder Prudential Insurance Company betaalde 37 miljoen dollar voor de rechten op Bowies eerste 25 albums, die voor 1990 waren opgenomen. De basis voor Bowies nalatenschap werd gelegd met die kapitaalinjectie.

Bowies tweede vrouw Iman, hun dochter Alexandria (15) en Davids zoon Duncan (44) uit zijn eerste huwelijk, zijn naar verwachting de belangrijkste erfgenamen.

David Bowie (Foto: ANP)
David Bowie (Foto: ANP)