Bijzonder moment van sportiviteit tijdens Hopman Cup

Een opmerkelijk staatje sportivitieit tijdens de Hopman Cup. De landenwedstrijd voor gemengde tenniskoppels die nu in Perth gespeeld wordt had gisteren een mooi moment, zo lezen we op hln.be. Tijdens de wedstrijd tussen Lleyton Hewitt en Jack Sock in de poulefase van het toernooi deed de laatste van zich spreken. Hewitt serveerde bij een stand van 5-4 en 0-30 en de umpire zag de service uit gaan, tegenstander Sock was het daar echter niet mee eens.

"De bal was in. Als je een challenge wil aanvragen", zo liet de Amerikaan weten aan Hewitt. De Australiër en de umpire waren nogal overdonderd door dit sportieve gebaar. Maar na enig aandringen vroeg Hewitt de challenge aan. Het publiek kon de geste van Sock wel waarderen en scandeerden massaal "in, in, in".

En inderdaad, de bal bleek op de lijn en dus was de service van Hewitt wel goed. Het hielp Sock verder niet tijdens de wedstrijd, hij verloor met 7-5 en 6-4, maar met deze actie heeft hij de harten van de tennisfans in ieder geval gestolen.

Sportiviteit ten top (Bron: YouTube/Hopman Cup)