'Geen illegale games meer binnen twee jaar'

De oprichter van het het Chinese crackingforum 3DM waarschuwt dat het binnen afzienbare tijd wel eens gedaan kan zijn met illegale games. Door de laatste technieken die gebruikt worden door de gamesindustrie wordt het steeds lastiger een game te kraken.

Terwijl films en muziek eigenlijk al geen beveiliging meer hebben, wordt er in de gamesindustrie nog hard gewerkt om piraterij tegen te houden. Vroeger waren games vaak al eerder te spelen dan de releasedatum, maar het komt steeds vaker voor dat men moet wachten op een werkende crack. Zo is de beveiliging van de game Just Cause 3 een harde noot om te kraken. De game is al sinds 1 december uit, en maakt gebruik van Denuvo dat door middel van encryptie detecteert dat er gekloot wordt met de bits en bytes. FIFA 16 gebruikt ook Denuvo, en is ook niet niet gekraakt. Een oudere versie van Denuvo werd in 2014 al gebruikt voor Dragon Age: Inquisition. De leden van het 3DM-forum hebben toen een maand na release de boel kunnen kraken.

De oprichter denkt dat Just Cause 3 nog gekraakt kan worden. Maar hij is wel bang dat de software en de encryptietechnieken op games te complex worden. Hierdoor zou het in de toekomst kunnen gebeuren dat deze games niet meer illegaal te spelen zijn.

Just Cause 3