Dave Grohl eert Lemmy met Motörhead-tattoo

Dave Grohl heeft een tatoeage laten zetten als eerbetoon aan de overleden Motörhead-frontman Lemmy Kilmister. Op de linker pols van de 46-jarige voorman van de Foo Fighters prijkt het Ace of Spades-logo van de Engelse heavy metalband. Dat blijkt uit een foto op Instagram van de tatoeëerder uit Las Vegas die het inktplaatje zette, schrijft Page Six.

Ian Kilmister, zoals Lemmy eigenlijk heet, overleed op 28 december op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, twee dagen nadat de diagnose was gesteld. De oprichter en frontman van Motörhead had op Tweede Kerstdag te horen gekregen dat hij kanker had en overleed korte tijd later thuis in Los Angeles. Na zijn overlijden maakte de band bekend ermee te stoppen. "Lemmy was Motörhead", zei drummer Mikkey Dee woensdag in een interview met de Zweedse krant Expressen. "We gaan niet meer op tournee en er komen ook geen albums meer uit. Maar het merk overleeft en Lemmy zal voortleven in de harten van al zijn fans."

De Foo Fighters plaatsen ook een eerbetoon aan Lemmy op Facebook. "We hebben een vriend en een legende verloren. Onze harten zijn gebroken, RIP Lemmy."Grohl en Lemmy waren goede vrienden en deelden verscheidene keren het podium samen. Zo speelden ze in 2010 nog samen de hit Ace of Spades uit 1980.

Dave Grohl eert Lemmy met Motorhead-tattoo
Dave Grohl eert Lemmy met Motorhead-tattoo (Foto: BuzzE)