WK Darts: Klaasen stunt in episch duel met uitschakeling Taylor

Jelle Klaasen heeft in een zeer spannend duel Phil Taylor verslagen op het wereldkampioenschap darts. In Londen het werd het 4-3 na voor The Cobra. Het duel tussen de wereldkampioen uit 2006 Klaasen en de zestienvoudigwereldkampioen Taylor ging zeer gelijk op. De 31-jarige darter uit Goor was uiteindelijk in de verlening te sterk voor The Power.


Klaasen mocht aan de partij beginnen en de eerste vijf sets gingen met de pijlen mee. Het werd 2-2 in set zes en in de beslissende leg kreeg Klaasen één pijl om via dubbel achttien de partij te beslissen. Hij deed het echter niet, waardoor Taylor op 3-3 kwam. Een beslissende set was nodig.

Taylor opende de beslissende set met een 126-finish. Beide spelers hielden vervolgens hun leg, waardoor het 2-1 stond. Klaasen kon in het vierde leg de leiding overnemen en verlenging forceren. Via een 100-finish was het Klaasen die in de lead bleef. Na een sterke leg met onder andere 180 en 125 kwam hij op 71 uit. Direct was het raak. Klaasen stuurt Phil Taylor naar huis. 

Klaasen neemt het in de kwartfinales op tegen de Engelsman Alan Norris, die eerder op de avond de als 22e geplaatste Welshman Mark Webster 4-1 versloeg.