Game of Thrones seizoen 6 verkent verleden en toekomst

In het zesde seizoen van Game of Thrones ligt er veel nadruk op tijd: het heden, het verleden en de toekomst. Dat maakte Isaac Hempstead-Wright, beter bekend als Bran Stark, bekend in een interview met Entertainment Weekly. Ook worden er vergelijkingen met de film Inception gemaakt.

Hempstead-Wright is een volledig seizoen uit de running geweest, nadat hij aan het einde van seizoen 4 de mysterieuze three-eyed raven ontmoette. Dat was niet zonder reden: Brandon moest leren om zijn paranormale gaven te beheersen met behulp van de three-eyed raven. Game of Thrones-showrunners David Benioff en Dan Weiss besloten dat het niet boeiend genoeg was om in seizoen 5 aandacht te besteden aan deze training. In hun uitleg vergelijken ze de kwestie met Star Wars' Luke Skywalker, die van een Jedi-newbie in The Empire Strikes Back in vrij rap tempo was veranderd in een volwaardige Jedi-master in Return of the Jedi.

Vanaf seizoen 6 is de kreupele helderziende weer helemaal terug. Hoewel er weinig details prijsgegeven worden, licht de jonge acteur wel vast een tipje van de sluier op. In eerdere seizoenen ving Bran al regelmatig een glimp op van een toekomstige gebeurtenis of een situatie uit het verleden, maar had hij nauwelijks controle over zijn gave. "In seizoen 6 ziet Bran cruciale gebeurtenissen uit het verleden, het heden en de toekomst en probeert hij deze als puzzelstukjes bij elkaar te leggen. Een beetje als een detective, haast alsof Bran van buitenaf naar de show kijkt. Hij ontdekt in dit seizoen pas echt hoe belangrijk zijn rol is in de Great War. Het is best wel 'Inception-achtig'", aldus Hempstead-Wright.

Game of Thrones seizoen 6 wordt vanaf april 2016 uitgezonden.

Brandon Stark in Game of Thrones seizoen 6 (Foto: HBO/Helen Sloan)
Brandon Stark in Game of Thrones seizoen 6 (Foto: HBO/Helen Sloan)