WK Darts: Opa 'Barney' na bloedstollende thriller in derde ronde

Na een bloedstollende thriller heeft Raymond van Barneveld de derde ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. In het Alexandra Palace te Londen was hij, net zoals vorig jaar in de kwartfinale, na verlenging nipt te sterk voor Stephen Bunting. Het werd 4-3 voor de kersverse opa. Bunting scoorde overall hoger, behalve de gewonnen sets. 

Bij Van Barneveld wilde de dubbel totaal niet lopen in de eerste set. Slechts één op de tien pogingen was raak. Bunting kon dan ook de eerste set met 3-1 pakken. De Hagenaar gooide in de tweede set een stuk beter en trok met 3-0 de stand gelijk.

Barney opende set drie met een 103-finish. Het werd 1-1 en via een 72-finish wist Bunting Van Barneveld te breaken. Deze break hield stand en mede door de achtste 180'er van de Engelsman kon hij de derde set pakken. Het werd 1-1 in set vier en met een 121-finish pakte Barney de break en trok even later de stand gelijk.

Met een 116-finish kwam Van Barneveld weer voor en met een 131-finish op 2-1. Bunting trok de stand gelijk en via dubbel twaalf kwam Van Barneveld op één set van de overwinning. The Bullet trok met 3-0 de stand weer gelijk en er moest een beslissende set gespeeld worden.

In een bloedstollende laatste set werd het 2-2, waardoor er verlengd moest worden. Het werd 3-2, maar een puddingleg van Bunting kreeg Van Barneveld direct kansen om toe te slaan. Via tops was het raak en Barney trok de thriller met 4-3 naar zich toe. In de derde ronde wacht een clash met Michael van Gerwen of Darren Webster. 

Opa Barney eenvoudig naar derde ronde (Pro Shots/Action Images)
Opa Barney eenvoudig naar derde ronde (Pro Shots/Action Images)