WK Darts: Van de Pas stuurt Van den Bergh naar huis

Het Duel der Lage Landen in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts is gewonnen door Benito van de Pas. De 22-jarige Tilburger was met 4-2 te sterk voor Dimitri van den Bergh. De Belg die debuteerde op dit WK won in de eerste ronde nog verdienstelijk van Ian White. 

Van de Pas mocht aan de partij beginnen, maar het was Van den Bergh die de eerste leg pakte. De Nederlander kon de break nog wel ongedaan maken, maar een belabberd begin van de vijfde leg betekende dat de Belg de eerste set kon pakken. Van de Pas begon in set twee beter te gooien, maar had in de eerste leg nog wel moeite om de dubbel te vinden. Van den Bergh profiteerde en kwam op 1-0. In het vervolg van de set vielen de dubbels bij Big Ben wel en trok met 3-1 de stand gelijk.

Beide spelers hielden vervolgens hun set waardoor het 2-2 werd. Van de Pas was behoorlijk aan het klungelen op de dubbel. The Dreammaker wist in de vijfde set opnieuw voor de komen, maar Van de Pas brak direct terug en maakte via 108 2-1. Big Ben nam langzaam de leiding in handen en nadat beide spelers moeite hadden de dubbel te vinden was het de Nederlander die op 3-2 in sets kwam.

Het werd 1-1 in set zes. Van den Bergh faalde om 36 uit te gooien, waar Van de Pas direct van profiteerde en nog één leg nodig had voor de winst. Big Ben pakte de volgende leg en won de partij met met 4-2. Van de Pas staat voor de tweede jaar op een rij in de derde ronde. Hij speelt voor een plek bij de laatste acht tegen Michael Smith. De Tilburger zal toch beter moeten gaan gooien om de kwartfinales te halen.