WK Darts: Chisnall met ruime cijfers langs Kist

Christian Kist is er niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken van het wereldkampioenschap darts. In het Alexandra Palace te Londen verloor hij met 4-1 van de als dertiende geplaatste Dave Chisnall. 

Chisnall mocht aan de partij beginnen en opende direct met een 104-finish. Het werd 2-2. In de beslissende leg faalde Chizzy op tops. Kist wist 82 niet te gooien, waardoor Chisnall toch de eerste set kon pakken. De Engelsman ging door en plaatste direct een break in het begin van de tweede set.

Chisnall miste zes pijlen op de break te verzilveren, waardoor Kist direct terug kon breaken. Beide heren braken elkaar opnieuw. In de beslissende leg faalde Kist op tops voor een mogelijke 102-finish. Chisnall, die op 72 stond, sloeg toe en kwam 2-0 in sets voor. Chizzy stoomde op naar 3-0 mede door een 138-break in de tweede leg. Het werd 2-2 in set vier en met een 68-finish kon Kist in ieder geval nog één set pakken. 

De wereldkampioen van de BDO in 2012 had weinig meer in te brengen in de vijfde set. Chisnall won dit duel met 4-1 en treft in de volgende ronde Peter Wright of Ronny Huybrechts. Chizzy heeft met 102,85 het hoogste gemiddelde van dit toernooi genoteerd.