Vrouwen geilen op de kerstman

Wie z'n allesbehalve atletische lichaam en retro-winteroutfit beziet zou het misschien niet denken, maar de kerstman kan bij een deel van de vrouwelijke bevolking niet stuk. Een team van psychologen, verbonden aan de prestigieuze St. Andrews Universiteit te Schotland, zijn tot de conclusie gekomen dat de Kerstman helemaal dé man is bij het vrouwvolk.

Hij zit er met zijn bolle buik, foute kleding en rare hipsterbaard niet bepaald uit als de standaard Holywood-hunk waarvan vrouwen normaal gesproken nattigheid voelen. Toch is het totaalplaatje helemaal goed, aldus de onderzoekers. Hier zijn verschillende redenen voor.

Ten eerste zijn machtspositie. Dat schijnen (veel) vrouwen erg geil te vinden. De noordpoolbewoner heeft die positie ontegenzeggelijk: in deze tijd van het jaar is hij de motor van de economie. Meneer is financieel onafhankelijk, populair en schijnt een rendier in bed te zijn.

Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannen die zich goed weten te kleden naar klimaat en omstandigheden. De leuke blosjes op de wangetjes -zoals de kerstman vaak wordt afgebeeld- zouden een indicatie zijn voor een goede gezondheid en als de omgang met kinderen dan ook nog eens geweldig is, dan zal die persoon heus wel beschikken over een juiste dosis ouderlijke vaardigheden. Kortom: een ideale man, zo suggereren de psychologen, die daar hopelijk niet over logen. Genoeg vrouwen zien het dus wel zitten om met de kerstman een kerstkindje te produceren.

Maar helaas pindakaas, vrouwen van Nederland en de rest van de wereld. De kerstman is zo monogaam als een zwaan met verlatingsangst. Sinds mensenheugenis (en ver daarvoor) is meneer Claus al getrouwd met mevrouw Claus. Klaarblijkelijk zijn ze in alle opzichten na al die tijd nog niet op elkaar uitgekeken. Een witte kerst samen met de kerstman, zal daarom ook wel voor de meeste vrouwen een droom blijven.

 bad Santa