Wildcard voor Stoner komt niet in Ducati's plannen voor

Ducati-CEO Claudio Domenicali spreekt de hoopvolle verhalen over een terugkeer van oud-kampioen Casey Stoner voorlopig tegen. Eerder deze week meldde wereldkampioen Jorge Lorenzo nog dat hij verwacht dat Stoner niet alleen dit jaar gaat testen voor de Italianen, maar ook met een wildcard aan één of meerdere races mee zal gaan doen. Volgens Domenicali is daar echter geen sprake van. "Wildcards behoren niet tot onze plannen," stelt hij.

Wel geeft Domenicali aan dat Stoner erg betrokken is bij het team en zijn uiterste best zal doen om Ducati beter te laten presteren, maar dan alleen in een rol als testrijder. "Casey is heel ervaren, geïnteresseerd en betrokken bij het team. Hij wil er met zijn kennis voor zorgen dat Andrea Dovizioso en Andrea Iannone de best mogelijke machines tot hun beschikking krijgen. Zijn rol is op dit moment heel helder en wildcards komen daar niet in voor." 

Nadat Stoner eind 2010 de overstap van Ducati naar Honda maakte, won de Italiaanse fabrikant geen enkele race meer. Dat moet komend seizoen veranderen. "We moeten op zijn minst twee races winnen," stelt Domenicali. "We zaten er het afgelopen jaar al dichtbij met een aantal goede races, maar de concurrentie is erg groot. De MotoGP is het allerhoogste niveau, maar ons doel zal niet veranderen: winnen." Afgelopen jaar maakte Ducati zijn beste jaar mee sinds 2010. Het team pakte in totaal acht podia en legde beslag op de derde plaats in de eindklassering, achter de beide grootmachten Yamaha en Honda.


Stoner is de eerste en enige Ducati MotoGP-kampioen