Lorenzo rekent op Stoner: "Dat zou geweldig zijn"

Jorge Lorenzo hoopt vurig op een terugkeer van Casey Stoner. De Australische oud-kampioen ging eind 2012 vervroegd met pensioen, maar gaat komend jaar testen voor zijn oude liefde Ducati, de fabrikant waarmee hij de eerste van zijn twee titels won. De Spaanse wereldkampioen hoopt echter op meer dan alleen dat. "Het zou geweldig zijn als Casey terugkomt," stelt Lorenzo.

 

En stiekem rekent hij daar ook op. "Ik denk dat het Ducati's intentie is om hem met een wildcard enkele races te laten rijden," zegt hij. "Zelf dacht ik dat dat vorig jaar al zou gebeuren maar door omstandigheden ging dat niet door. Casey zal zeker op Philip Island, zijn thuisbaan, willen racen en misschien nog wel op wat andere banen ook. Ik ben er zeker van dat hij dan met ons in gevecht zal gaan, ik denk zelfs om de overwinning." 


Stoner stopte reeds op 26-jarige leeftijd met racen. De Australiër kwam in totaal 115 keer uit in de MotoGP en won 38 maal. De laatste zege pakte hij voor eigen publiek op Philip Island, waar hij in totaal zes keer zegevierde. "Ik heb weinig of geen coureurs gezien met zoveel natuurlijk talent als Casey," zegt Lorenzo over zijn oude rivaal. "Hij is altijd meteen snel en onder iedere weersomstandigheid goed."

 

Eén van de redenen waarom Stoner destijds op jonge leeftijd een einde maakte aan zijn race-loopbaan was vanwege alle media-aandacht. De introverte coureur werd meerdere malen uitgefloten op het podium, vaak door fans van Valentino Rossi. Stoner was ook nooit een sportman die zich graag liet omringen door fans en met hen op de foto wilde. Liever wilde hij racen en al het gedoe er omheen vergeten. Kenmerkend was dan ook dat Stoner ooit opmerkte liever in het tijdperk van oude race-helden als Doohan, Schwantz, Gardner of Rainey te hebben gereden. "Toen was het gewoon racen, zonder al die bullshit van nu," stelde Stoner destijds.  


Mocht hij een comeback maken kan Stoner zijn borst natmaken, want het zal ongetwijfeld gepaard gaan met de nodige media-aandacht. "Toch zal het voor iedereen goed nieuws zijn wanneer hij terug keert," meent Lorenzo." Hopelijk doet hij dat dan ook." Het MotoGP-seizoen start op 20 maart in Qatar.


Lorenzo hoopt op Stoner