Teeven neemt informatie deal mee in graf

Fred Teeven zou zijn omstreden deal uit 2000 met een drugscrimineel "morgenochtend" weer sluiten. "Voor de rest kan ik er niet over praten." De oud-staatssecretaris heeft ook tot op heden geen spijt van de schikking die hij sloot als officier van justitie, ook al kostte de nasleep ervan hem zijn baan als bewindsman, hoewel hij prompt de kamer weer in kwam als kamerlid.

"Er was toen een heel andere situatie." Dat zegt het huidige VVD-Kamerlid vrijdagavond in het radioprogramma Dit is de Dag. Hij snapt dat zijn eigen partij de zeer kritische conclusies overneemt van de commissie die de kwestie onderzocht. "Mijn partij moet uitgaan van wat de commissie-Oosting weet." Teeven zelf weet meer, erkent hij. "Dat neem ik mee in mijn graf."

De politieke aanpak van de nasleep van de deal leverde het kabinet een flinke deuk op. Bijna de gehele oppositie diende woensdag over de aanpak een motie van afkeuring in, maar die werd verworpen. Hoeveel geld Teeven zélf aan de deal heeft overgehouden is nog onbekend en zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook blijven.

Cees H. baalt intussen enorm van alle aandacht. Oké, hij heeft enkele miljoenen, een paar huizen en een privéjacht aan de deal overgehouden, maar hij had liever in alle rust van zijn zuur verdiende en eerlijk van de VVD teruggekregen drugsgeld genoten.

Teeven neemt informatie deal mee in graf
"Ik vertel ze lekker NOOIT hoeveel geld de deal me heeft opgeleverd, moehahahaaaaa" (Foto: ANP)