Trump is een superheld

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar Donald Trump is eigenlijk een superheld. De kandidaat om de Republikeinse presidentskandidaat te worden, stelt namelijk dat de terroristen die onlangs huishielden in Parijs, geen schijn van kans hadden gehad, als hij in de buurt geweest was.

Hij draagt geen cape en een strak gay-pakje, maar als we Trump moeten geloven, dan zou het zomaar kunnen dat Marvel binnenkort een film over hem maakt: "als ik daar toch was geweest", vertelt de veelbesproken politicus, "Ik heb een vergunning om er eentje bij me te dragen, als iemand daar geweest (met een wapen, red.) als we enig vuurkacht daar gehad hadden, dan had dit allemaal niet gebeurd".

“Als maar een paar van de mensen die nu dood zijn, een pistool op bij hun hadden gehad, dan hadden we dit gedoe nooit gehad”, stelt het equivalent van Captain America.

Trump deed zijn wereldvreemde uitspraken tijdens zijn campagne, afgelopen maandag in Las Vegas. Hij vertelde zijn toehoorders onder andere dat zaken anders hadden gelopen als hij die nacht in Parijs geweest was. Die bewuste avond werden zo'n 130 mensen doodgeschoten door jihadi's.

Het is niet de eerste keer dat Trump een glimp laat doorschemeren van waartoe hij zoal in staat is. Eerder gaf hij al aan dat hij persoonlijk terroristen het hoofd zou bieden.

"Kijk naar Parijs: geen pistolen, helemaal niets. Kijk naar Californië (hiermee doelt hij op de schietpartij in San Bernardino, red.): geen pistolen. Ik kan je een ding vertellen: als ik daar zou zijn met een pistool, dan zou ik terugschieten. We zouden de vloer met ze aanvegen, toch!?"

De hele toespraak van de held is hier te vinden.


Een geboren held.