Eerste teaser trailer voor Fantastic Beasts and Where to Find Them

Het is december en dat lijkt wel trailermaand voor grote zomertitels. Nog voordat je accio Kerstmis kunt zeggen ligt er alweer een kadootje op je te wachten, in de vorm van de eerste teaser voor Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where to Find Them.

De film is natuurlijk gebaseerd op het boek van J.K. Rowling en vertelt over Newt Scamander, die in 1926 zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een No-Maj (Amerikaans voor een Muggle) genaamd Jacob, een magische koffer, en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de No-Maj wereld.

Eddie Redmayne dook in de rol van Scamander en wordt vergezeld door onder andere Katherine Waterston, Ezra Miller, Jon Voight en Colin Farrell. De regie is wederom van David Yates op basis van een scenario dat door Rowling zelf is geschreven. De film is te zien vanaf 17 november 2016, met vervolgen gepland voor 2018 en 2020.