FC Twente 3 jaar geen Europees voetbal

Na de schermutselingen bij FC Twente het afgelopen jaar is er opnieuw een hard oordeel gevallen voor de club. Weliswaar ontsnappen de Tukkers aan een mogelijk intrekken van de licentie, maar daarvoor zal de club er wel voor moeten zorgen dat zij meewerken aan de voorwaarden van de licentiecommissie. Bovendien zal Twente 3 jaar geen Europees voetbal mogen spelen.

Sinds het vertrek van Joop Munsterman bij de Tukkers komen steeds meer dingen bovendrijven die niet in de haak lijken te zijn. Recent dook er een Doyen-document op waarin mogelijk onrechtmatig handelen van de voetbalclub naar voren kwam. Naar aanleiding hiervan wordt een boete van 45000 euro opgelegd aan de Enschedese vereniging. Bovendien moet de club een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de organisatie en structuur, waarbij volledige medewerking wordt verwacht van het bestuur. Dit onderzoek zal in de eerste helft van 2016 uitgevoerd worden.

Naast dit alles is FC Twente uitgesloten van deelname aan Europees voetbal tot het eind van 2018/19. De reden hiervoor is een ten onrechte verstrekte licentie voor Europees voetbal in het afgelopen seizoen, omdat de KNVB niet in bezit was van de juiste informatie. De Tukkers zouden hier financieel voordeel van hebben gehad.

Naast deze besluiten van de licentiecommissie wordt de situatie rondom Doyen ook nog aan de FIFA en de aanklager betaald voetbal voorgelegd. 

FC Twente 3 jaar geen Europees voetbal (Pro Shots / Ronald Bonestroo)
FC Twente 3 jaar geen Europees voetbal (Pro Shots / Ronald Bonestroo)