Angela Groothuizen: Popcorn Time is oké

Angela Groothuizen en haar gezin zijn enorme liefhebbers van televisieseries, maar als tv-presentatrice heeft ze er geen enkel bezwaar tegen om die series via de inmiddels door Brein als illegaal verklaarde streamingdienst Popcorn-time te bekijken, zo lezen we in Veronica Magazine. Ze heeft langdurig gebruik gemaakt van de dienst, maar stopte noodgedwongen toen de dienst uit de lucht werd gehaald.

We hebben Netflix, Film1, HBO, Ziggo-On Demand en meer, maar toch: Popcorn Time was af en toe keihard nodig als UPC weer eens niet werkte of als de hele wereld Downton Abbey seizoen 5 al kon kijken en wij in Nederland niet,“ aldus de sympathieke presentatrice.

In mijn huishouden wordt er intensief naar series en films gekeken. Samen, alleen, op de roeimachine, onder het huiswerken en in allerlei verschillende groepjes. De meisjes kijken naar The Vampire Diaries, Supernatural, The Walking Dead: zo’n beetje alles met lekkere mannen, bloed en horror. Met jongens erbij wordt er Doctor Who gekeken en elk jaar hebben we de Game of Thrones-sessies en liggen we met soms wel twaalf jonge mensen over elkaar heen gedrapeerd te kijken.

Popcorn Time heeft inmiddels overigens een nieuw ontwikkelteam waardoor een van de belangrijkste forks weer lijkt te werken, maar alternatief butter wint inmiddels ook aan populariteit. Stichting Brein waarschuwde gebruikers onlangs dat in Nederland hoge boetes gaan worden verstuurd naar gebruikers van de dienst.