Bokser Fury is net veroverde wereldtitel al kwijt

De Britse bokser Tyson Fury is zijn wereldtitel in het zwaargewicht van boksbond IBF al kwijt, nog geen twee weken nadat hij de titel won. Op 28 november versloeg Fury de Oekraïner Wladimir Klitschko, die voor het eerst in vele jaren verloor. De zege leverde Fury de wereldtitels in het zwaargewicht van de bonden IBF, IBO, WBA en WBO op, maar die eerste is hij door een contract met Klitschko weer kwijt.

Het contract over het gevecht tussen Fury en Klitschko bevatte een clausule voor een rematch en de geslagen kampioen heeft besloten om daar gebruik van te maken. Dat betekent dat Fury het niet op zal gaan nemen tegen de 'verplichte' uitdager die door de IBF naar voren geschoven werd: Vyacheslav Glazkov, een Oekraïner die 21 van zijn 22 professionele gevechten gewonnen heeft. 

"Het klopt dat Fury zijn IBF-titel kwijt is", aldus Lindsey Tucker, voorzitter van de commissie die over de IBF-titels gaat. "Onze uitdager was Glazkov, maar Fury heeft dat genegeerd en tekende een clausule voor een rematch met Klitschko." Wanneer de rematch tussen de twee plaats zal vinden is nog niet bekend. Grazkov zal het voor de nu vacante wereldtitel in de IBF op een nader te bepalen datum op gaan nemen tegen de ongeslagen Amerikaan Charles Martin, die 22 van zijn 23 gevechten won.