'Verban snorfiets niet zomaar van fietspad'

Het aantal snorfietsen in Nederland is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Inmiddels rijden er 663.567 van de voertuigen rond, blijkt uit cijfers die zondag door de BOVAG zijn gepresenteerd. De organisatie vreest daarom voor de gevolgen als de populaire tweewielers worden verbannen van de fietspaden.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) gaf eerder aan de regels te willen aanpassen zodat gemeenten een verbod kunnen afkondigen. Snorfietsers moeten dan naar de rijbaan, om de veiligheid op fietspaden te verbeteren.

Betrokken organisaties zitten in hun maag met het plan. De BOVAG roept namens RAI Vereniging, KNMV, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en het Verbond van Verzekeraars op eerst goed te kijken naar de mogelijke gevolgen van een dergelijk besluit.

"Nader onderzoek naar de gevolgen voor de verkeersveiligheid op de rijbaan ontbreekt", waarschuwen de organisaties. Ze vinden dat "politiek Den Haag een dergelijk besluit niet kan nemen zonder de -wellicht fatale- gevolgen in kaart te hebben."

'Verban snorfiets niet zomaar van fietspad'
'Verban snorfiets niet zomaar van fietspad' (Foto: ANP)