[eSports] Uitslag groep D Hearthstone Team Celestial Invitational

Dag vier van de Team Celestial Invitational zit erop. Vandaag kwam groep C in actie met daarin Dog, de Nederlander ThijsNL, Brarose en Kimmy. De uitslag van de wedstrijden vind je onderaan in de tabel. Benieuwd naar de matches zelf? Lees hieronder dan nog even verder.

Het format is een best-of-five conquest zonder bans, met de regel dat elke speler in de groepsfase elk van de negen klasses uit Hearthstone één keer moet gebruiken. Elke dag tot en met donderdag speelt een andere groep de groepsfase, waarna de finaleronden plaatsvinden op vrijdag.

Dog tegen Brarose was redelijk eenzijdig. Dog kwam al gauw op een 2-0 voorsprong. Brarose pakte nog de derde pot wegens een redelijke match-up van zijn kant. Ook de vierde pot ging naar Brarose. Hij had door dat deze match-up niet in zijn voordeel was en ging voor de beste oplossing: face. De laatste pot leek naar Brarose te gaan, maar dankzij een laatste burst was het toch Dog die er met de serie vandoor ging: 3-2.

Thijs tegen Kimmy had een interssant begin. Thijs overrompelde Kimmy met Patron Warrior, maar er vond een disconnect plaats. Gelukkig voor Thijs had hij lethal in zijn hand, waardoor de overwinning alsnog aan hem werd toegekend. Na drie potten stond het 2-1, na wat mazzel (en pech) voor Kimmy. Kimmy had hierna een droom-opening en liet niets van Thijs over: 2-2. Thijs bewees echter eer aan zijn bijnaam 'Best Freeze Mage Player': 3-2.

De match om naar uit te kijken was de derde, Thijs tegen Dog. Face Hunter tegen Oil Rogue betekende een 1-0 voorsprong voor Dog, aangezien Thijs één damage miste. De volgende ronde pakte hij echter de Dragon Priest van Dog compleet in: 1-1. De volgende pot betekende een droom opening voor Thijs en een traag begin voor Dog: 2-1 voor Thijs dankzij Mech Shaman. Door haperingen is het niet helemaal duidelijk hoe de vierde pot verliep, maar hij eindigde wel in het voordeel van Dog: 2-2. Thijs won de laatste pot echter met zijn Hybrid Hunter tegen de Patron Warrior van Dog: 3-2 na een spannende serie.

Het Chinese onderonsje van Kimmy en Brarose ging gelijk op. Het moest beslist worden in de laatste pot tussen Hunter en Warrior. De snelheid van Hunter was echter teveel: een snelle 3-2 voor Brarose. Dog pakte de overwinning op Kimmy (3-1) en Thijs kon geen vuist maken tegen Brarose. Dit betekent het einde van Thijs in dit toernooi na een sterk begin: 3-1.

Morgen beginnen de kwartfinales en strijden we door tot er een winnaar bekend is.

Groep D Dog Brarose ThijsNL Kimmy Eindstand
Dog* x 3-2  2-3  3-1  Eerste (8-6) 
Brarose* 2-3  x 3-1  3-2  Tweede (8-6)
ThijsNL 3-2  1-3  x 3-2  Derde (7-7) 
Kimmy 1-3  2-3 2-3  x Vierde (5-9) 

*door naar de kwartfinale.