[eSports] Starcraft-legende Flash gaat met pensioen

Lee “Flash” Young Ho, een van de bekendste professionele Starcraft-spelers, gaat met pensioen. Dat heeft de speler vandaag bekend gemaakt. Hoewel Flash pas 23 jaar oud is, werd hij over het algemeen gezien als een van de beste Terran-spelers, wat hem veel ontzag en respect opleverde.

Flash begon zijn Starcraft-carriére tijdens het tijdperk van Starcraft: Brood War bij het prestigeuze KT Rolster, een van de beste Starcraft-teams ter wereld. Hij was toen slechts 14 jaar oud. Flash bleek echter een groot talent: hij eindigde als vierde bij de Daum OnGameNet Starleague, een groot toernooi, en verraste vriend en vijand door als jongste speler ooit een Koreaans premier-toernooi te winnen (de bacchus OnGameNet Starleague), een record dat nog steeds niet verbroken is. 

Het hoogtepunt moest nog echter komen. Tijdens het seizoen 2009-2010 werden er 7 grote Starcraft-toernooien gehouden, en in alle toernooien bereikte Flash de finale - om vervolgens vijf keer ook de titel in de wacht te slepen. In het begin kreeg hij nog veel kritiek op zijn agressieve speelstijl die meer paste bij Zerg, maar later ontwikkelde hij een goed doordachte speelstijl die zich kenmerkte door defensief spel en een fantastische controle over zijn legers aan het einde van een wedstrijd. Doordat vrijwel niemand aan Flash kon tippen, kreeg hij al snel de bijnamen "The Ultimate Weapon", "God of the Terrans" of simpelweg "God".

Nadat Starcraft II was uitgekomen in 2010 switchte ook Flash naar de opvolger, en behaalde daar ook veel successen. Hoogtepunten waren een tweede plaats in de HomeStory Cup waar hij in een nagelbijtende serie net verloor van protoss-speler PartinG, en de winst tijdens de negende editie van de Intel Extreme Masters in Toronto. Flash stond tijdens die toernooien ook bekend om zijn excentrieke gedrag, zoals de keer toen hij de ligging van zijn toetsenbord opmat met een liniaal. Dit gebeuren zorgde voor veel hilariteit op het internet.

Nu, na negen jaar, is het eindelijk genoeg geweest voor God. Flash is van plan eerst zijn dienstplicht te gaan vervullen in Zuid-Korea, om vervolgens een terugkeer te maken in het professionele circuit. Zijn grote droom is om hoofdcoach te worden van KT Rolster en er een onoverwinnelijk team van te smeden.

Flash
[eSports] Starcraft-legende Flash gaat met pensioen