FrieslandCampina schrapt 140 banen

Zuivelproducent FrieslandCampina zet het mes in drie Nederlandse bedrijfsonderdelen. Daardoor komen in totaal 140 banen te vervallen, zowel vaste als tijdelijke, meldde de onderneming dinsdag.

De reorganisatie treft vestigingen van FrieslandCampina in Rijkevoort, Den Bosch en Limmen. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd. Op vaste werknemers die hun baan verliezen is een sociaal plan van toepassing. Het bedrijf probeert hen aan nieuw werk te helpen.

De kaasproductie in Rijkevoort wordt in het derde kwartaal van 2017 verplaatst naar de productielocaties in Bedum, Gerkesklooster en Workum. Dat kost een kleine zeventig arbeidsplaatsen. Nog eens veertig banen verdwijnen door de verplaatsing van de boterproductie van Den Bosch naar Noordwijk (Groningen), begin volgend jaar.

FrieslandCampina concentreert de productie van biologische zuivel in Maasdam en sluit medio 2016 de kleinschalige vestiging in Limmen. Dat kost dertig werknemers hun baan. Het bedrijf investeert tegelijkertijd 30 miljoen euro in de uitbreiding van enkele andere productielocaties. Dat levert echter geen nieuwe arbeidsplaatsen op.

FrieslandCampina schrapt 140 banen
FrieslandCampina schrapt 140 banen (Foto: ANP)